Schoolware Insights
Update info
Versie 1.1
Versie 1.0
Toekomstige ontwikkelingen
Versie 1.1
Financieel
- Het model werd geoptimaliseerd om de synchronisatie te verbeteren, zodat grote databanken nu ook gebruik kunnen maken van Schoolware Insights.
- Het is nu mogelijkheid om de balans per maand weer te geven. Hiervoor kan je in de hoofdding de keuze maken tussen ‘per jaar’ of ‘per maand’.
- Bij de analyse van de jaarrekening worden creditbedragen van de activa rekeningen nu als positieve getallen weergeven en debitbedragen van de activa rekeningen als negatief. Voordien gaf dit verkeerde resultaten in de berekeningen en dit is hiermee opgelost.
- Je kan de ingegeven memo’s van het budget bekijken door over de tabel te hoveren.
- Bij het budget worden creditbedragen nu als positieve getallen weergegeven en debitbedragen als negatieve.
- Er kan bij het saldo van de facturen gekozen worden of er rekening gehouden moet worden met de 407 en/of de 642 boekingen.
- Bij de cashflow: directe methode kan er een onderscheid gemaakt worden om de tegenboekingen te bekijken tot de 1ste graad, tot de 2de graad of een combinatie van beide. Bij de 1ste graad wordt er gekeken naar de directe tegenboeking op de 5* rekeningen. Bij de 2de graad wordt er een stapje verder gekeken: indien er een afpunting werd gedaan van bijvoorbeeld een leerlingenrekening, zal er gekeken worden naar de tegenboeking op deze factuur.
- In de vorige versie was er een fout waardoor het selecteren van een dagboek om de cashevolutie te zien niet werkte. Door de complexiteit van de cashflow was dit technisch eigenlijk niet mogelijk. Dit werd vervangen door de mogelijk om een specifieke 5* rekening te kunnen bekijken.
- Er zijn verschillende nieuwe filters toegevoegd die te gebruiken zijn op bepaalde visualisaties.
Leerlingen
- Nieuwe pagina: Leerling opvolging > Interventies per periode : De interventies voor de gekozen leerlingengroep worden getoond binnen een bepaalde periode, die de gebruiker zelf kan kiezen met een schuifbalk. De groepering van periodes kan gebeuren per maand, per week of per schooljaar.
- Nieuwe pagina: Afwezigheden > per periode : De afwezigheden voor de gekozen leerlingengroep worden getoond binnen een bepaalde periode, die de gebruiker zelf kan kiezen met een schuifbalk. De groepering van periodes kan gebeuren per maand, per week of per schooljaar.
- Opsplitsen leervertraging en leervoorsprong: Op de pagina Leering opvolging > Leervoorsprong/achterstand kan de gebruiker rechts bovenaan kiezen tussen “voorsprong” en “achterstand”. Alle visuals houden dan enkel rekening met leerlingen die respectievelijk voor of achter zitten volgens hun leeftijd.
- Attesten > Attesten secundair onderwijs : de kleuren van de legende zouden nu steeds dezelfde moeten zijn, onafhankelijk van andere gemaakte selecties.
- In- en uitstroom : de uitstroom (en instroom) per campus gaf een foute waarde, deze is nu opgelost.
Personeel
- Afwezigheden > Vervangingen: het aantal dagen en aantal werkdagen waarin er geen vervanging is aangesteld, is toegevoegd aan de tabel.
- Bij personeelsverdeling en afwezigheden kan je nu doorklikken naar Vergelijking met totalen: daar kan je de resultaten van eigen scholen vergelijken met de totalen van de instellingsgroep, zelfs wanneer je slechts toegangsrechten hebt tot enkele instellingen uit de groep.
- Bij Afwezigheden > Afwezigheden kan je doorklikken naar “Verlof wegens overmacht”, waar je per personeelslid kan zien hoeveel dagen (en in hoeveel afzonderlijke keren) verlof wegens overmacht hij/zij heeft opgenomen.
- Personeelsverdeling > Evolutie leeftijdsverdeling: de layout van de onderste grafiek is aangepast. Ook is er een poging gedaan om de berekeningstijd van de waarden te vereenvoudigen, zodat de fout “resources zijn overschreden” minder snel zou mogen voorkomen.
Versie 1.0
Financieel
Hier kan je een overzicht terugvinden van de belangrijkste updates sinds de laatste versie van Schoolware Insights.
- De rapporten van Schoolware Insights zijn nu geïntegreerd in een applicatie. Hierdoor zijn de rapporten duidelijker gestructureerd en makkelijker opvraagbaar.
- De integratie van de analytische filters werd verder uitgebreid. Het was al mogelijk om de analytische code op te splitsen in categorieën, maar nu is het makkelijker om hier op te filteren. In de rapporten ‘Balans: overzicht’, ‘Resultatenrekening’, ‘Budget: Detail’, ‘Budget evolutie’, ‘Budget visueel’, ‘Kostenplaats: Overzicht’ en ‘Kostenplaats: visueel’ zal je nu in de hoofding een knop ‘analytische filter’ terugvinden. Door hier op te klikken, zal je een pop-up krijgen met de verschillende analytische filters.
- Er zijn enkele nieuwe rapporten beschikbaar:
- Budget: visueel
Met dit rapport kan je het budget visueel opvolgen - Facturen: tabel
Een tabel waar je zelf je kolommen en waarden kan kiezen. Hierdoor heb je meer flexibiliteit in een weergave te maken die je nodig hebt. Het is mogelijk om deze weergave op te slaan als bladwijzer en later weer op te vragen. - Kostenplaats: visueel
Een visuele opvolging van de kostenplaatsen
- Budget: visueel
- De volgorde van de jaren werd aangepast in de tabellen/visualisaties. Je zal nu links de meest recente jaren terugvinden.
- Het rapport ‘Analyse jaarrekening’ is vereenvoudigd. Bovendien is nu onderaan ook de definitie van de berekening zichtbaar.
- Bij het rapport ‘investeringen’ werden de investeringen en subsidies opgesplitst.
- Kostenplaatsen kunnen analytische gedefinieerd worden.
- Het aantal leerlingen voor de kostenplaats kan je nu opsplitsen per deeldossier en/of analytische categorie.
- Het is nu mogelijk voor scholengroepen die met meerdere databanken werken om deze in één rapport weer te geven. Je zal ook kunnen filteren op deze verschillen de dossiers door links bij de filters op ‘Dossier’ te filteren.
- Er zijn verschillende nieuwe filters toegevoegd die te gebruiken zijn op bepaalde visualisaties.
Toekomstige ontwikkelingen
Toekomstige updates
Op regelmatige basis worden er updates gepland, met een frequentie van ongeveer 4 keer per jaar.
De volgende geplande updates zijn:
- September 2024: 1.0
- november 2024: 1.1
- februari 2025: 1.2
- mei 2025: 1.3
Gepland in latere updates
Financieel
- Indirecte cashflow rapport
- Project rapport
- Uitbreiding cashflowbegroting (met de begroting – op basis van indirecte cashflow rapport)
- Mapping van het datamodel