Help centrum
< Alle onderwerpen
Print

Facturen: Overzicht

Overzicht

1. Slicer

Selecteer hier of je de facturen van klanten (uitgaande) of leveranciers (binnenkomende) wil bekijken.

2. KPI’s

Je vindt hier het openstaande saldo van de creditfacturen, facturen, het netto saldo van beide, hoeveel dagen de vervallen facturen gemiddeld vervallen zijn (gemiddelde van Aging) en na hoeveel dagen facturen gemiddeld betaald worden (gemiddelde van betaaltermijn).

3. Vervalperiode openstaande facturen

Het saldo van de openstaande facturen ingedeeld per vervalperiode (niet vervallen, 0-30 dagen, 31-60 dagen, 91-180 dagen, 180-365 dagen, 365+ dagen).

4. Betaaltermijn van betaalde facturen

Het aantal facturen per betaaltermijn (in dagen).

5. Klanten met nulsado (afpunting nakijken)

Overzicht van klanten die een nulsaldo hebben, maar toch een openstaande factuur hebben. Je zal voor deze klanten de afpunting dus moeten nakijken.

6. Filters

Verschillende filters waaruit je een keuze uit de facturen kan maken.

7. Overzicht van de facturen

Hier krijg je een overzicht van al de geselecteerde facturen. Deze zijn gebundeld per klant, per jaar, per maand, per dagboek en documentnummer.

8. Betalingen / factuur details

Afhankelijk van je selectie, zie je een overzicht van al de gerelateerde betalingen of de details (artikels) van de factuur (indien je werkt met de facturatiemodule in Count-e).

Assumpties

  • Betaaltermijn: Aantal dagen tussen de documentdatum en de verrichtingsdatum van de laatste betaling gerelateerd aan een factuur.
  • Vervalperiode: Aantal dagen tussen de vervaldatum van de factuur en vandaag.
Inhoudsopgave