Help centrum
< Alle onderwerpen
Print

Facturen: Analyse

Overzicht

1. Filters

Bepaal wat je wil analyseren. Je kan van al de betaalde facturen de betaaltermijn of de betaalstatus (betaald of dubieus geboekt) gaan vergelijken tussen verschillende jaren, verschillende maanden, verschillende factuurbedragen of deeldossiers. Dit kan je doen rekening houdend met het aantal facturen, het bedrag van de facturen of het aantal klanten.

In het voorbeeld hierboven kan je de betaaltermijn vergelijken van het aantal facturen (in percentage uitgedrukt) per jaar. Zo zie je dat in 2020 de facturen trager werden betaald dan de andere jaren, aangezien een kleiner aandeel van de facturen op minder dan 30 dagen werden betaald.

2. Controle

Gemiddelden kunnen soms een vertekend beeld geven. In deze tabel kan je zien over welke hoeveelheden gaat. De eenheden die je hier ziet zijn afhankelijk van de analyse die je gaat doen.

3. Grafiek

Een grafische weergave van wat je wil analyseren. Zo kan je eenvoudig de geselecteerde waarden met elkaar gaan vergelijken. Je kan over de grafiek hooveren als je de achterliggende waarden wil bekijken.

4. Factuurdetails

De details van de achterliggende facturen.

5. Betaaldetails

De details van de betalingen van de achterliggende facturen.

Inhoudsopgave